Een tijdloos interieur

Ben je wars van trends of investeer je graag in een interieurstijl die de tijd trotseert? Dan is de tijdloze woonstijl écht iets voor jou. Die kenmerkt zich door een stijlvolle inrichting zonder trendy invloeden en accessoires. Wij hebben wat ideeën voor jouw tijdloze interieur op een rij gezet. Lees mee en laat je inspireren voor jouw nieuwe huis!

image alt

Tips voor een tijdloos interieur

Bedenk ten eerste waarom je het tijloos wilt. Is het omdat je een bepaalde stijl voor ogen hebt of is het gewoon uit praktische overwegingen en dat je ‘voor het leven’ klaar wilt zijn. Wat je keuze ook is, de basis van de meubelen die je gaat plaatsen moet goed zijn. Ze moeten immers een tijd meegaan, dus investeer in kwaliteit.

Houd het vervolgens vooral rustig. Kies voor neutrale kleuren. Wil je een keer knallen? Doe dat dan met accessoires, maar met je basismeubels wil je het simpel houden. Kies bijvoorbeeld voor klassieke items als een Eames Barcelona of Lounge Chair. Misschien niet bijster origineel, maar absoluut stijlvol en tijdloos qua design.

image alt

Less is more

Less is absoluut more in het tijdloze interieur. Maar zorg er wel voor dat het jouw eigen plekje blijft. Door bijvoorbeeld fijne persoonlijke items toe te voegen als kunst of foto’s. Wees niet bang om hiermee te experimenteren. Vooral in je nieuwbouwhuis kan het net wat meer sfeer geven door het toevoegen van jouw eigen stijl aan je tijdloze interieur.

Een tijdloos interieur is er een waar goed over is nagedacht. Maak van tevoren een moodboard en maak desnoods een planning voor wat je wilt hebben in je interieur. Het hoeft ook allemaal niet in één keer te staan, je tijdloze interieur kan zich ook prima vormen door de loop van de tijd heen. Veel plezier met de voorpret en vergeet niet onze Pinterest pagina te bekijken met Tijdloze wooninspiratie!

Een landelijk interieur meer iets voor jou? Landelijk
Of toch liever modern? Modern