Een bouwkavel kopen, hoe werkt dat precies?

23 juli '20

In De Hoge Regt in Beek en Donk worden binnenkort 8 bouwkavels in verkoop gebracht, waar je je eigen droomwoning kan bouwen. Heb je zelf niet de kennis en kunde in huis om zelf te ontwerpen of te bouwen? Geen probleem. Er zijn veel bedrijven die kavelkopers kunnen begeleiden om toch je eigen droomwoning te realiseren. In dit bericht lees je meer over dit proces.

Uitleg en voordelen

Het kopen van een vrije kavel betekent in feite dat je een stuk bouwgrond koopt om daar zelf een woning op te (laten) ontwerpen en bouwen. Hierdoor heb je veel invloed op hoe de woning er van binnen en buiten uit komt te zien. We zetten graag enkele voordelen van kavelbouwers voor je op een rijtje:

  • Je kunt zelf, binnen de kaders, bepalen hoe je woning eruit komt te zien, zowel van binnen als van buiten;
  • Specifieke woonwensen kun je meteen meenemen in het ontwerp
  • Je hebt grote mate van vrijheid
  • Jij kiest je eigen duurzaamheidsmaatregelen

Stappenplan van kavel tot droomhuis

Belangrijk is goed inzichtelijk te hebben welke beslissingen je op welk moment moet nemen. Een stappenplan helpt je daarbij. Waar moet je beginnen? Wij beschrijven stap voor stap hoe het proces van vóór de aankoop van de kavel tot de uiteindelijke oplevering van jouw nieuwe woning eruitziet. 

Bekijk stappenplan

Interesse? Meld je aan!

Wil jij ook je eigen droomwoning (laten) ontwerpen en bouwen? Dan is dit je kans. Binnenkort komen er 8 bouwkavels beschikbaar aan de westrand van De Hoge Regt. Heb je hier interesse in? Meld je dan alvast aan bij het woningaanbod, zodat je automatisch op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws.

Bekijk kavels
Meer lezen over een kavel kopen? Stappenplan kavel kopen
Hebben we je interesse gewekt? Bekijk kavelaanbod