auto op stroom

Duurzaam & gasloos

13 oktober '18

Iedereen heeft het tegenwoordig over duurzaamheid en gasloos wonen. Als BPD juichen wij deze initiatieven alleen maar toe. Wij zijn namelijk vóór duurzame woonwijken die toekomstbestendig zijn. Maar waarom krijgen de woningen in De Hoge Regt dan nog een gasaansluiting?

Gas in De Hoge Regt

De discussie over gasloze woningen is de afgelopen maanden in een enorme stroomversnelling geraakt, mede door het besluit om de gaskraan in Groningen dicht te gaan draaien. De ontwikkeling van De Hoge Regt gaat echter al veel langer terug. In De Hoge Regt liggen de nutsvoorzieningen, waaronder de gasleiding, al in de grond. De investering hierin is dus al gedaan. Ook zijn alle woningen in De Hoge Regt al ontwikkeld op basis van een gasaansluiting. Het nu nog aanpassen leidt tot extra kosten en vertragingen. Daarom worden de nieuwe woningen nog gewoon aangesloten op het gasnetwerk.

Verschil met de eerdere fases

Voor de 18 woningen die in november in verkoop gaan, worden een aantal voorbereidingen meegenomen om de woningen in de toekomst van het gas af te kunnen koppelen. Dit in verband met de nieuwe wetgeving per 1 juli 2018. Denk hierbij aan vloerverwarming op zowel de begane grond als de 1e verdieping en zonnepanelen op het dak, zodat je later makkelijker kunt overgaan op een warmtepomp in plaats van een cv-ketel.

En als je nú al wilt investeren in een gasloze woning kan dat ook. Voor deze nieuwe woningen vragen we de aannemer om alvast een meerwerkoptie voor een luchtwarmtepomp uit te werken, zodat je je woning straks tijdens de bouw al eventueel gasloos kunt laten uitvoeren.

In de Hoge Regt woon je al duurzaam

Een gasloze woning is slechts één onderdeel van duurzaam wonen. Zonnepanelen, goede isolatie en een zuinige CV-ketel zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle woningen in De Hoge Regt in de basis al heel erg duurzaam zijn. Zo duurzaam zelfs dat je in aanmerking kunt komen voor een "groene" hypotheek. En dat betekent extra voordelig lenen bij de bank.

  Meer over de Groenhypotheek
  Maak een Mijn Eigen Huis account aan