Duurzaam

Duurzaam & gasloos

17 januari '19

Iedereen heeft het tegenwoordig over duurzaamheid en gasloos wonen. Als BPD juichen wij deze initiatieven alleen maar toe. Wij zijn namelijk vóór duurzame woonwijken die toekomstbestendig zijn. Maar waarom krijgen de 18 nieuwe woningen in De Hoge Regt dan nog een gasaansluiting?

Gas in De Hoge Regt

De discussie over gasloze woningen is de afgelopen tijd in een enorme stroomversnelling geraakt, mede door het besluit om de gaskraan in Groningen dicht te gaan draaien. De ontwikkeling van De Hoge Regt gaat echter al veel langer terug. In De Hoge Regt liggen de nutsvoorzieningen, waaronder de gasleiding, daarom ook al in de grond. De investering hierin is dus al gedaan. Ook zijn deze nieuwe woningen al ontwikkeld met een gasaansluiting als uitgangspunt. Het nu nog aanpassen leidt tot extra kosten en vertraging. Daarom worden deze 18 woningen nog gewoon aangesloten op het gasnetwerk.

Klaar voor de toekomst

De eerder in De Hoge Regt gebouwde woningen zijn inmiddels al opgeleverd en bewoond. De wijk leeft al volop.  

Voor de 18 nieuwe woningen die in het 1e kwartaal van 2019 in verkoop gaan, worden alvast een paar voorbereidingen meegenomen om de woningen in de toekomst van het gas af te kunnen koppelen. Zo is achter elke radiator op de verdieping standaard een stopcontact voorzien, zodat later de huidige radiatoren eenvoudig kunnen worden vervangen door elektrische verwarming. 

Wil je je nieuwe woning nu al volledig gasloos laten uitvoeren? We hebben de aannemer gevraagd daarvoor een meerwerkoptie uit te werken. Zodra de verkoop van de woningen start is deze informatie beschikbaar.

Wonen in De Hoge Regt is al duurzaam wonen

Gasloos is echter slechts één onderdeel van duurzaam wonen. Zonnepanelen, goede isolatie en een zuinige CV-ketel zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle nieuwe woningen in De Hoge Regt gewoon al heel erg duurzaam zijn. Zo duurzaam zelfs dat je in aanmerking kunt komen voor een "groene" hypotheek. En dat betekent extra voordelig lenen bij de bank.

  Meer over de Groenhypotheek
  Maak een Mijn Eigen Huis account aan