Meer over meerwerk

29 augustus '22

Een uitbouw aan de achterzijde, een pui met dubbele tuindeur, een andere zolderindeling, dakkapel en bad? Alles is mogelijk, bij de woningen in de Hoge Regt Oost fase 1 heb jij een dikke vinger in de pap.

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen (dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting) en regelt dan de afwerking zelf. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken.

Handiger is om een woning inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers. Ook hierbij kun je alsnog bepalen welke tegels en badkamerinrichting je mooi vindt, want de aannemer biedt een standaard optie aan waar jij op kunt inspelen. 

Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Dit alles is in de koperskeuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje documenten in jouw Mijn Eigen Huis omgeving. 

image alt

De opties

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk in jouw woning?! Er zijn vier soorten woningtypes in de Hoge Regt Oost fase 1, namelijk de vrijstaande woningen, de twee-onder-een-kapwoningen en de hoek- en rijwoningen. Bij alle vier de woningtypes is het bijvoorbeeld mogelijk om een dakkapel te laten plaatsen of te kiezen voor een andere zolder indeling. 

Ook leuk: bij de meeste bouwnummers is het mogelijk om te kiezen voor een kleine of grote uitbouw aan de achterzijde. Hiermee geef je de begane grond flink wat extra ruimte. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de opties bespreken van de pui. Bij de twee-onder-een-kapwoningen en de hoek- en rijwoningen kan deze namelijk met een dubbele deur worden opgeleverd. Heerlijk toch, op een zomerse dag alle deuren naar de tuin open!

Jouw details

Er zijn ook veel opties mogelijk voor de verdiepingen. Extra stopcontacten, lichtpunten of tussenwanden. En kleinere zaken waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel heel handig zijn: wat denk je bijvoorbeeld van een vorstbestendige buitenkraan? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen.

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of verkoopmakelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan jouw toekomstige woning? Bekijk dan de documenten 'kleine opties' en 'grote woonwensen prijslijst' onder het kopje documenten in de Mijn Eigen Huis omgeving. 

  Bekijk de woningen
  Mijn Eigen Huis