Financiële check en Groenverklaring

19 juni '24

Afgelopen week hebben we de definitieve prijzen van de woningen in De Hoge Regt fase 2 bij het woningaanbod geplaatst. Nu de woningprijzen bekend zijn en op korte termijn de verkoop start, is het tijd om een financiële check te doen. Dat kan namelijk in jouw voordeel werken bij de toewijzing. Daarnaast hebben we het goede nieuws dat de woningen in dit plan een Groenverklaring krijgen. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting op je hypotheek, zoals de Groenhypotheek van Rabobank.

image alt

Waarom een financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen. Betaal je uit eigen middelen dan kun je ons een verklaring 'aankoop uit eigen vermogen' sturen  en heb je geen financiële check nodig.

Alles over de financiële check

Rabobank helpt je bij een financiële check

De financiering is een belangrijk onderdeel bij de koop van een nieuwe woning. Heb je interesse om een woning te kopen in De Hoge Regt fase 2? De Rabobank helpt je graag bij het aanvragen van de financiële check. Heb je een vraag of wil je een gratis oriëntatiegesprek? Neem dan contact op met één van de Financieel adviseurs Nieuwbouw via [email protected]. De financiële check vraag je eenvoudig aan via onderstaande knop. 

Vraag een financiële check aan

Groenverklaring voor De Hoge Regt Oost fase 2

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in De Hoge Regt Oost fase 2. De woningen in dit plan krijgen namelijk een Groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting op je hypotheek, zoals de Groenhypotheek van Rabobank. Zo bespaar je met de aankoop van een nieuwbouwwoning niet alleen op energiekosten maar ook op je hypotheeklasten. 

Rabobank is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor De Hoge Regt Oost fase 2. Zij bieden voor deze woningen de Rabo Groenhypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je korting op de hypotheekrente*. Naast deze korting kom je ook in aanmerking voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank.

*De hoogte van de BENG 2-waarde en keuze voor een woning of appartement bepalen het bedrag waarop je rentekorting ontvangt. Voor meer informatie en de voorwaarden, kijk hier.

  Financiële check
  Woning kopen