Start archeologische opgravingen

11 april '24

Op 18 maart hebben we het nieuwe aanbod in De Hoge Regt Oost fase 2 aangekondigd. In de voorbereidingen om te gaan bouwen is er de afgelopen tijd grondonderzoek verricht. Tijdens dit grondonderzoek zijn aanwijzingen gevonden dat op deze plek mogelijk vondsten liggen uit de 13e tot 15e eeuw. Sinds 8 april zijn de archeologische opgravingen gestart en het leuke is dat jij hier binnenkort ook een kijkje bij kunt komen nemen. Lees je mee?

 

De opgravingen

De opgravingen worden uitgevoerd door Bureau RAAP en zijn op 8 april gestart. Hier is onder andere een kraan bij nodig en zijn er archeologen betrokken. Als we iets vinden, wordt dit meteen gedocumenteerd en opgeslagen. We verwachten dat de werkzaamheden twee weken duren. Na afloop wordt het gebied weer dichtgemaakt, zodat de woningbouw gestart kan worden.

De archeologische opgravingen zijn de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van fase 2. 

Kijkmiddag 17 april

Op woensdagmiddag 17 april is er tussen 15.00 en 17.00 uur een kijkmiddag, iedereen is dan van harte welkom!

Tijdens de kijkmiddag kun je een kijkje nemen bij de opgravingsput en vragen stellen aan de archeologen. Heemkundekring de Lange Vonder en Stichting Archeologisch Samenwerkingsverband (SAS) zijn aanwezig om meer te vertellen over de historie van Laarbeek.

Kinderen kunnen deze middag zelf opgraven. Kortom, het is een leuke én leerzame middag!

Het is aan te raden om laarzen of stevige schoenen aan te trekken. De opgraving vindt plaats in het midden van een weiland. De toegang tot het terrein is aan de Molenweg.